Köszönjük a támogatást!

 Végre elérkezett a várva várt nap, 2012. március 17., a Batyus Bölcsis Bál napja, melyet harmadik alkalommal rendeztek meg a Napközi Otthon Ebédlőjében. Szépen megterített asztalok, kedves kis névkártyák, asztali díszek fogadták a bál résztvevőit. Vass János szolgáltatta a zenét, mely hatására minden kis apróság az ajtón belépve egyből birtokba vette a táncparkettet, és táncoltak, ugráltak, szaladgáltak, őket nem kellett noszogatni, hogy valaki kezdje már el a táncolást.

Picik, kicsik, testvérek, szülők, nagyszülők, ismerősök tették ki az eddigi legnagyobb létszámot, hamar teltház lett, és a hangulat is a tetőfokára hágott. Mindenki jókedvvel várta Mező Kitti előadását, melyet sokan szájtátva néztek, hiszen korábban nem mindenki hallotta őt élőben énekelni. Szavakat nehéz találni csodálatos hangjára. Az egész társaságot dalra fakasztotta, mindenki lelkesen énekelte, hogy „Azért vannak a jó barátok…”.
A lányok szoknyáikban pörögtek, forogtak, kopogós cipőikben ugráltak, a fiúk talán egy kicsit félszegebbek voltak, de ők is hamar feloldódtak. A gondozónők kitettek magukért, hiszen meglepetésként egy táncot adtak elő, mely a közönségnek nagyon tetszett, így visszatapsoltuk őket, és újra előadták azt.  Bölcsivel kapcsolatos kvízjáték helyes megfejtői finom csokival lettek jutalmazva.
Sok gyermeknek a tombolasorsolással ért véget a bál, hiszen volt olyan gyermek, aki már az anyja ölében szunyókált. A rengeteg tombolanyereménynek meglett a gazdája, melynek örült szülő, gyermek, hiszen a játékok mellett italok, csokoládék, használati tárgyak is voltak a nyeremények között. Az álmos gyermekeket hazavitték, és talán álmukban tovább táncoltak...
Ezt követően a táncparkett ismét megtelt és jó hangulatban folytatódott a buli. Mindegy volt, hogy dobozi vagy nem dobozi táncolt, gyermek vagy nagymama, itt mindenki együtt táncolt. Véleményünk szerint azért is volt jó a bölcsis bál, mert a gyerekek képesek összehozni az embereket, és talán olyanok is váltottak néhány szót egymással, akik eddig még talán soha.
Nagyon kellemes estét tudhattunk magunknak, ezért sok-sok köszönettel tartozunk a szervezőknek. Reméljük, jövőre megismételjük!
 
 
                                                                                                                      Bakuné Budai Éva
                                                                                                                      Szarvas Pálné
 
 
Támogatói névsor:
Aradszki-Szabó Anikó, Általános Iskola Doboz, Baku Zoltán, Barcsay Andrea,  Békési Krisztina, Békési Mihály, Balog János, Balog Jánosné, Balogh Sándorné, Böbe és csapata,Czinanó Sándorné, Debreczeni Hajnalka, Debreceniné Kis Tünde, Dézsiné Balog Erika, Dobozi Népművészeti Egyesület, Dobozi Posta dolgozói, Egyesített Szociális Intézmények Dobozi Idősek Klubja, Futakiné Debreczeni Ilona, Gáborné Fekete Katalin, Hidvégi Julianna, Hrabovszki András, Kádár Ádámné, Kádár Ferenc, Kelemen Balázs, Kiss Sándor, Klapka Mihály, Kovács Lászlóné, Kovácsné Szász Veronika, Kölüs Ferenc, Lendvai Kornélia, Megyeri Lajos, Mező Kitti, Molnár Erika, Molnár Ferenc, Molnár Lászlóné, Molnárné Szabó Zsófia, Nagy Istvánné, Nagy Judit, Nagy Sándor, Nagy Sándorné, Nagyné Lipcsei Katalin, Napközis Konyha dolgozói, Napocska Diszkont, Orchidea Virágüzlet, Orodán Mária, Papp Cukrászda, Sarkadi Gáborné, Simon István Tamás, Szabó Andrea, Szabó Ferencné, Szabó László/Karasznai/, Szabó Lászlóné, Szabó Lajosné, Szabóné Körömi Valéria, Szabóné Miklián Katalin, Szarvas Pálné, Szatmári Ildikó, Szeverényiné Futaki Katalin, Tobai Jánosné, Tobai Margó, Varázskezek, Zsigmond Károly.